Recension: Flame Over

Flame Over som släpptes tidigare i år till Vitan kom den 16:e September (idag) även till PS4. Flame Over_20150912201643 Spelet är en blandning av roguelike och twinstick-shooters. Det känns faktiskt som Spelunky fast istället för grottor och damer att rädda så är man en brandman som måste släcka eldar och rädda kontorsarbetare på tid.

Första banan är en introduktionsbana där man lär sig hur man ska göra för att släcka eldar och ta sig vidare i spelet. Till sin hjälp har man två olika substanser: vatten och skum. Elektriska eldar kräver skumsläckning och för allt annat behöver man vatten. När första banan startar har man fem minuter på sig att ta sig igenom hela kontorslandskapet och släcka alla bränder, men för varje arbetare man räddar från säker död utökas tiden med en minut. Dör man får man börja om från början igen, om man inte lyckats att låsa upp nästa kapitel.

Flame Over_20150918131224

När tiden tar slut springer döden efter en.

Spelet är enkelt att lära sig, men svårare att bemästra. Man skjuter vatten med R2 och skum med L2, och man styr med de analoga spakarna. Det är inte svårt att lära sig hur man ska göra, men eftersom varje bana är den andra olik så kan man inte lära sig hur banorna ser ut. Den första kvällen jag satt med spelet tog jag mig inte längre än till bana tre av sexton, men jag kände aldrig att spelet var orättvist. Bara svårt. Nästa gång jag körde gick det bättre. Varje eld man släcker ger pengar som man, efter att  man dött, kan spendera på uppgraderingar som kan hjälpa ens brandman.

Flame Over_20150918124627

Jag har haft oerhört kul med detta spel, och trots att premissen är enkel så vill jag hela tiden fortsätta släcka eldar. Det är kul och inte lite beroendeframkallande.

Största +
Roligt
Enkelt
Utmanande

Största –
Bara 16 banor

9av10

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *