Recension: N++

Är du sugen på ett plattformsspel som kommer att sätta dina förmågor på prov, erbjuda tonvis med nivåer och samtidigt sopa mattan med dig så fort du gör minsta misstag? Då är N++ ett spel för dig.

Som namnet antyder är N++ en uppföljare på N och N+ och om du är bekant med serien sedan tidigare vet du vad som väntar. I rollen som en ninja (som mest liknar en streckgubbe) gäller det för mig att ta mig genom nivå efter nivå med allt mer utmanande rum där jag kan samla poäng eller bara rusa från start till mål så snabbt jag kan.

N++2

Trots sin relativt enkla presentation är N++ själva definitionen av ”mer än vad ögat ser”. Grafiken går främst i färgerna grå, svart och vitt med inslag av gult och rött. Det rör sig inte om några grafiskt avancerade scener som målas upp utan allt hålls relativt enkelt.

Men skenet bedrar alltså och det vi får är ett stenhårt plattformsspel som vissa stunder är lika oförlåtande som klassikern Super Meat Boy. Om jag landar fel efter ett högt hopp dör jag, om jag råkar korsa en laserstråle dör jag.

N++1

Denna typ av smärtsamt utmanande spelmekanik har gjort stor comeback de senaste åren och det är mer än tydligt i just N++. Samtidigt erbjuder spelet så många nivåer att det nästan är löjligt och utöver detta dessutom en nivåskapare. Tiden som jag teoretiskt sett kan spendera med N++ är alltså i stort sett oändlig. Dels då nivåerna tar lång tid att klara på grund av svårighetsgraden och dels eftersom det dyker upp nya nivåer i stadig ström.

N++ är den typ av spel som ser simpelt ut men som snabbt suger in mig som spelare och som gör att jag har svårt att sluta spela. Det är utmanande plattformshoppande med ett oväntat stort djup och det är dessutom riktigt välgjort. Visst, några nivåer håller lite lägre klass än de andra men överlag är det en högst njutbar upplevelse, så länge du är redo att bli bestraffad när du gör ett misstag.

Största +
Mängder av nivåer
Utmanande

Största –
Vissa nivåer är inte lika finslipade som de andra

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *