Recension: One Piece Pirate Warriors 3

One-Piece-Pirate-Warriors-3-8Den tredje delen i Pirate Warriors-serien är här och tar steget ut på Playstation 4. Den här gången har det utlovats att storyn kommer att följa mangan till skillnad ifrån del 2, som var ett helt ”what if”-scenario. Så nu ger vi oss ut på havet igen med Monkey D Luffy och hans besättning!  

Berättelsen tar vid i början av serien när Luffy är liten och han får sin kända stråhatt av hans stora idol Shanks, som berättar att han får lämna tillbaka den när han har blivit en stor pirat. 10 år senare ger Luffy sig ut och det första stoppet är på en marinbas där ledaren, Kapten Morgan, är korrupt och ska avrätta piratjägaren Zoro som skyddade byborna ifrån ett anfall. Luffy tvingar med sig Zoro som sin första besättningsmedlem och tillsammans slår de ut Morgan. I det första äventyret så får vi en tutorial som beskriver alla nya finesser. Bland annat så är dina partners nu mer delaktiga i striden, genom att besegra motståndare med specialattacker så fylls deras mätare upp och de hoppar in i slutet på dina combos. Lyckas du fylla mätaren fullt så kan du aktivera en så kallad ”Kizuna Rush” som gör att under en tid så hoppar din partner (en eller flera!) in och gör egna combos istället för bara en attack. Trycker du på cirkel innan den tiden är slut så kommer du och samtliga partners att slänga ut varsin specialattack samtidigt som kan rensa upp de största arméerna. Att alla karaktärerna blir mer delaktiga på detta sätt gillar jag, det känns mer dynamiskt och jag gillar att experimentera med de olika karaktärernas olika attacker.

Storyn går sedan över de största arcerna och sammanfattar dem snyggt i små animerade manga-sidor, där de största scenerna även får full animering. Skurkar som inte har varit med tidigare får nu träda fram som bossar, så som Morgan, Kuro och Bellamy för att nämna ett fåtal. Andra karaktärer som bara var bossar förut är nu spelbara, där finner vi bland andra Moria, Ivankov och min personliga favorit Lucci, som kan skifta mellan sin människoform och leopardform fritt i sina combos. Även de gamla karaktärerna har fått en liten renovering i form av nya attacker eller små förändringar i hur attackerna träffar.

OPPW3_01

För att locka tillbaka mig att spela om banor så finns det flera extra utmaningar på alla banorna som kan variera ifrån att vara en viss karaktär och slå en viss boss, eller skydda vissa områden eller enheter vid specifika tillfällen och så vidare. Lyckas du med dessa så belönas du med mynt som används för att öka statsen på dina karaktärer. Vissa mynt tappas i striderna medan andra enbart går att få via extra-uppdragen. Du kan också gå tillbaka och klara dessa uppdrag i läget Free Battle, där du får välja vilken karaktär du vill utav alla som du har låst upp, vilket är välkommet som en morot till att faktiskt spela Free Battle. Nästa nya spelläge är Dream Log, där du väljer en ny karaktär och åker runt till slumpade öar och gör olika uppdrag, levelar upp din karaktär och rekryterar allierade. Lättast beskrivet för warriors-veteraner som ett ”Empires Light”. Det största minuset med detta läge är dock att det inte stöder onlinespel, vilket är fruktansvärt synd då det verkligen bäddar för roliga sessioner.

Däremot så finns det onlinestöd i både Free Battle och Legends Mode (storyläget) så att man kan ta hjälp av andra att klara sina extra-uppdrag, vilket är kul så man slipper köra samma bana flera gånger ensam. Dock så upplöses partyt efter varje session och man kan bara ta hjälp utav 1 vän. Jag hoppades nu  när vi fick spelet på PS4 att det skulle stödja åtminstone en extra spelare, men jag får nöja mig. Det är också mycket svårare att knipa en S Rank i multiplayer då parametrarna höjs avsevärt jämfört med om du är själv, men för myntsamlande eller jakt på vissa extra-uppdrag gör det ändå roligare, framför allt om det är med någon du känner. Skulle olyckan vara framme och någon tappar anslutningen så avbryts sessionen och det enda du behåller är exp som du samlat in, allt annat försvinner. Detta är något som har stört mig ända sedan det första spelet, varför inte bara låta båda spelarna fortsätta solo i ett offline-läge? Nä, multiplayer överlag lämnar en del att önska, men det ligger ändå på en godkänd nivå då det faktiskt fungerar.

OPPW3_02

Jag tycker personligen att One Piece Pirate Warriors 3 är det bästa i serien hittills, även om det fortfarande finns mycket som jag önskar hade förbättrats ytterligare, då framför allt multiplayerdelarna som jag nämnde tidigare men även att göra karaktärer som enbart är support till spelbara. Längden på nivåerna är mycket bättre nu och det finns alltid mycket att göra, Kizuna-attackerna gör striderna grymt flashiga och tillfredsställande och mängden karaktärer och story är en stapel i serien.

Är du ett fan av One Piece så är det näst intill ett måste, oavsett om du gillar Warriors-spelen eller ej. För de oinvigda är det ändå en bra inkörsport i båda världarna!

Största +
Kizuna-attackerna
Stora banor och mycket story

Största –
Multiplayer kunde ha varit mycket bättre, men står kvar och trampar i samma gamla skick

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *