Minirecension: Journey

Journey CE - 3Journey är mer en upplevelse än ett renodlat spel och när det släpptes till Playstation 3 första gången så var det många som var imponerade. Nu har Journey släppts igen till Playstation 4 och frågan är om det fortfarande är lika bra?

När det släpptes första gången så var jag en i skaran som spelade igenom det. Jag var dock inte alltför extatisk över det då jag minns att jag tyckte att det var på tok för långsamt; man måste samla tygbitar för att ens kunna hoppa och det gick grymt sakta i uppförsbackar. Jag fann ändå charmen i att nästan gravitationslöst sväva nerför långa backar och glida längs med sanddynerna och det var detta som höll kvar mig. Nu när jag spelar det igen så känner jag igen mönstret, men med en stor nackdel: jag vet hur det slutar. Vad som höll kvar mig till slutet första gången var just resan och nyfikenheten på vad som väntade i slutet. Nu ska jag absolut inte spoila någon, men det var onekligen en fantastisk upplevelse som jag är glad att jag tog mig igenom, men nu en andra gång så gör nackdelarna sig ännu mer påtagliga och väger upp för fördelarna.

Journey - 2

Det är en mysig atmosfär och till en början är det avslappnande att sväva runt i det öppna landskapet – tills din 2cm korta halsduk får slut på hoppa-krafter och du måste pulsa runt i sanden och hitta mer. Jag finner gång på gång ursäkter för att inte undersöka och istället försöka ta genvägar eller kortast möjliga väg mot målet. Visst, spelet är snyggare och flyter bättre än tidigare men om du inte var nåt hardcore – fan av det första så väntar ingenting nytt. Det är samma resa i finare färger ungefär. Bristen på fiender och nån form av interaktion mer än att samla tygbitar hjälper inte omspelbarheten heller.

Därför så kan jag rekommendera det för de som missade Journey första gången och vill ha ett avslappnande spel, men en andra åktur känns i ärlighetens namn inte kul.

Största +
Avslappnande

Största –
Samma spel
Väldigt lite interaktion

6av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *