Recension: LEGO Jurassic World

TT Games har satt i system att göra Legospel av varenda film som kommer ut och som kan tänkas bli bra i Legoformat och jag klagar inte. Nu står bioaktuella Jurassic World på menyn och TT har återskapat Isla Nublar in i minsta detalj. Eftersom legospelen tenderar att komprimera filmer så är såklart även de 3 tidigare filmerna i serien med i spelet.

LEGO® Jurassic World™_20150621135701

När man startar spelet så börjar det direkt med introt till Jurassic Park och scenen där man för första gången får se raptorernas enorma aptit, våldsamhet samt intelligens. Direkt därefter förflyttas man till Dr. Grant och Dr Sattlers utgrävning dit John Hammond kommer med sin helikopter för att be dem om hjälp. När man klarat av denna så hamnar man till sist i Jurassic Park på Isla Nublar och där blir spelet friare. Vill man börja med Jurassic World-delen av spelet är det bara att ta snabbtåget, men man vinner mest på att spela spelet så som det är tänkt, det vill säga kronologiskt. För att låsa upp The Lost World och Jurassic Park 3 behöver man nämligen köra Jurassic Park (och inte Jurassic World) först.

LEGO® Jurassic World™_20150618181119

Som i alla tidigare legospel samlar du på dig karaktärer, guldlegobitar och röda klossar. Dessutom samlar man minikits på varje bana som, när man hittat alla tio, bygger ihop en dinosaurie i skelettform. Det som är nytt i detta spel är att du även samlar dinosaurier i karaktärsgalleriet och man låser upp dem genom att hitta en bärnsten på varje bana. Eftersom dinosaurier krävs för att lösa en hel del pussel och dessutom är riktigt bra på förstörelse är det skönt att kunna låsa upp åtminstone en eller två snabbt.

I Lego Jurassic World går TT tillbaka till rötterna i och med spelets hubvärldar där man kan spela om alla banor man kört, hitta fler guldlegoklossar och de röda fuskklossarna. Något jag verkligen saknade i Lego Batman 3.

LEGO® Jurassic World™_20150618212721

Tyvärr lider spelet av väldigt mycket buggar och jag råkade flera gånger ut för att min gubbe fastnade bakom något, åkte igenom golvet och att hela spelet började lagga. Förutom buggar så har TT misslyckats med att visa spelaren alla olika funktioner och jag satt efter att ha klarat ut det och svor över att jag inte kunde hitta en enda röd fuskkloss förutom pengarna x2, vilket gjorde att jag inte kunde köpa något på ett bra tag. Det är nämligen så här att på varje hubvärld finns det flera infokiosker som visar alla saker man kan hitta i området när man aktiverat dem. Men när jag aktiverade min första trodde jag att det helt enkelt bara var en kartstation då det bara visade kartan jag redan kunde kolla på genom att klicka på pekskärmen på kontrollen, så jag aktiverade ingen efter det. Eftersom att spelet på pappret är till för barn så är detta en extra frustration ovanpå de redan kluriga pussel som spelet kastar på en.

LEGO® Jurassic World™_20150618183213

I slutändan förlåter jag motvilligt TT Games då jag trots allt älskar legospelen. Att få uppleva Jurassic Park med repliker inklippta direkt från filmerna är härligt även om ljudspåren från de äldre filmerna tyvärr har alldeles för låg volym och att få lufsa runt som en Brachiosaurus eller jaga människor som en T-rex är ändå rätt så coolt.

Största +
Jurassic Park i Lego
Roligt att spela som dinosarie
Kluriga pussel

Största –
Mycket buggar
Dålig guidning

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *