Steamworld Heist – Första intryck

Banner_1Jag har haft det stora nöjet att bli inbjuden av Image & Forms för att speltesta deras kommande spel Steamworld Heist, en charmig turnbased tactical shooter med samma tema som Steamworld Dig. 

Trots tematiken och namnet så är dock Heist inte en uppföljare utan ett fristående spel i samma universum. Vi får följa roboten och rymdpiraten Piper som beger sig ut för att skaffa rikedomar och ära. Hur ska hon lyckas med detta? Jo, genom att attackera andra skepp och ta deras grejer! Under resans gång så träffar jag på fler karaktärer och rekryterar dem. Samtliga karaktärer kan levlas upp och får nya färdigheter, vilket gör att man kan experimentera och variera sina anfall med de karaktärerna som man väljer att ta med sig i strid.

Den turbaserade striden gör att övertaget kan skifta snabbt, det var flera gånger som jag kände att jag hade ett övertag som sedan totalvändes när några skurkar lyckades placera sig strategiskt runt mig och börja skjuta bort mina skydd, ett efter ett. Genom att använda mig av både färdigheter och möjligheten att få mina skott att studsa på väggarna så gick det dock att vända!

Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att jag hade väldigt kul med Steamworld Heist under tiden jag spelade och om det finputsas fram till release (som i dagsläget är någon gång under hösten) så är jag säker på att detta helt klart är kommer bli ett av 2015 bästa indiespel.

SteamWorld Heist screenshot 02

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *