Minirecension: Dynasty Warriors 8 Empires

dw8_empiresDå var det dags igen, vi beger oss tillbaka till det forna krigshärjade Kina och slår oss igenom horder av fiender för att ena landet en gång för alla! Empires är som alltid vår egna sandlåda där vi inte följer historia utan skapar vår egen, vare sig med en nyskapad karaktär eller med en redan existerande general.

Empires-modulen är utan tvekan min favorit när det kommer till Dynasty Warriors, just för chansen att ta ut min karaktär i det gamla Kina och spela så som jag själv vill. Resa runt som vagabond, ansluta mig till ett rike eller skapa mitt eget. Skapa relationer med andra generaler och till och med gifta mig och skaffa barn som sedan ansluter sig till min armé. Det är alla dessa små moment som ger Empires allt underhållsvärde. Att förlora en strid tar inte slut på spelet – det går bara på två sätt: ena Kina eller låt spelet pågå i 50 år. Därför så kan ibland nederlagen förgylla spelet genom att låta andra krigsherrar få ett större fotfäste. Du samlar också titlar genom att spela på olika sätt, bli känd som en lömsk backstabber genom att anta lönnmord eller baktala andra generaler, var ädel och osjälvisk genom att donera resurser till folket och så vidare. De olika titlarna som du erhåller bygger mot en så kallad Way of Life som speglar hur din karaktär ses och vad den har för strategi att nyttja.

dw8empires

Det har också tillkommit en hel del nya vapen och utstyrslar att använda sig av (de flesta är dock DLC från Xtreme Legends) samt en splitterny karaktär. Redan existerande karaktärer har också tweakats en liten bit och vissa har till och med fått helt nya vapen och movesets, men när det kommer till kritan så känns det ändå som om det är för lite nytt och alldeles för likt sina föregångare. Det finns en del nya stratagems (förmågor som används i strid) men inte tillräckligt för att röra om i grytan. I grunden så känns det mer som en liten expansion, jag hade gärna sett att man lagt mer krut på Empires och vågat satsa på nya mekaniker och innehåll. Missförstå mig rätt, det är fortfarande ett grymt kul spel och om man gillar att leva sig in i världen, skapa karaktärer och forma din egen story så är det defensivt värt sitt pris, men med en stor 8 i titeln så känns det ändå lite besviket att det inte vågar ta ut svängarna mer.

Det finns även eldsjälar ute i världen som har gjort det till sitt livs uppdrag att skapa egna scenarion som man kan ladda ner till spelet som verkligen kryddar upp bland spelomgångarna. Ett exempel är en användare som har gjort alla stora familjer i serien Game of Thrones (med tillhörande soldater!) som går att spela som och med Empires popularitet framförallt i öst så är jag säker på att det kommer att förbli aktivt fram till nästa stora Warriors-släpp.

Största +
Skapande (karaktärer, scenarion)
Fri att utgöra din egen berättelse

Största –
Känns inte tillräckligt nytt

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *