Recension: The Witch and the Hundred Knight

The-Witch-and-the-Hundred-Knight-ps3Spelstudion Nippon Ichi Software har genom åren levererat en lång rad minnesvärda spel. De är kanske mest kända för Disgaea-serien. Nu är deras nya action-rpg för PlayStation 3 här, men The Witch and the Hundred Knight misslyckas med att blir lika minnesvärt eller underhållande som studions andra spel.

Inledningen av The Witch and the Hundred Knight pågår i vad som känns som en evighet. En ondskefull häxa skapar en varelse som hon döper till The Hundred Knight och sedan följer en tutorial som aldrig verkar vilja ta slut. Under denna period går det av oförklarliga skäl inte ens att pausa spelet, vilket innebär att jag helt enkelt får låta bli att trycka mig vidare genom de långa dialogstycken som erbjuds för att kunna lämna TV:n.

Hundred Knight 1

Nej, spelet inleds verkligen inte på ett sätt som fångar mitt intresse. Jag blir snarare irriterad och frustrerad, vilket inte är ett gott betyg. Tyvärr lyckas spelet aldrig fånga tillbaka mitt intresse heller, utan under de följande timmarna önskar jag hellre att jag gjorde något annat.

Det är egentligen inget fel på upplägget i The Witch and the Hundred Knight. Den actionbaserade spelmekaniken passar spelets allmänna ton bra. Tyvärr känner jag aldrig att stridandet känns speciellt belönande utan det blir snabbt en plåga att spöa fiende efter fiende.

The Witch and the Hundred Knight försöker dessutom fylla spelet till bristningsgränsen med olika element. Hus i olika byar kan tas över och det finns oändliga mängder av alternativ för att skräddarsy karaktären och mycket annat. Problemet är att jag aldrig blir motiverad att dyka in på djupet bland alla funktioner, då de nästan känns överflödiga.

20131218153839

Det är en fin balansgång mellan innehåll som fyller ett syfte och innehåll som bara fyller ut. Tyvärr hamnar The Witch and the Hundred Knight i den senare kategorin för min del.

Allt är dock inte misslyckat. Musiken i spelet är riktigt trevlig och ger mig sköna Danny Elfman-vibbar, något som aldrig kan vara negativt. Röstskådespelarna är också bra överlag och den mörka humorn passar bra in i spelet.

Den grafiska stilen påminner en hel del om tidigare nämnda Disgaea och även den passar in här. Även om de kvinnliga karaktärerna är något oproportionerliga och överdrivet lättklädda, i vanlig ordning.

Hundred Knight 3

The Witch and the Hundred Knight bjuder på många timmars spelande, men dessvärre är det inte timmar som jag uppskattar i någon större utsträckning. Spelet känns ganska opolerat och om utvecklarna lagt lite mer tid hade det säkerligen kunnat bli något bättre än det som har levererats.

Grafiken är också föråldrad, vilket inte hjälper ett spel som redan kämpar för att hålla mitt intresse vid liv. Nej, The Witch and the Hundred Knight är helt enkelt inte särskilt bra och det är väldigt tråkigt. Mitt intresse för säregna japanska spel har vuxit rejält de senaste åren men detta är inget som förstärker detta intresse.

Största +
Musiken är riktigt stämningsfull
Underhållande röstskådisar

Största –
Opolerat
Djup utan syfte
Ganska tråkiga strider

5av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *