Topplista: Mest efterlängtade spel

defaultps3Två av vårens mest efterlängtade spel, inFAMOUS: Second Son och Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, finns nu ute på marknaden så det är dags att blicka framåt. Detta görs givetvis bäst i form av en topplista.

David och Joel har sökt genom sina själar för att välja ut fem spel vardera som får dem att drömma om framtiden. Kriteriet för att ett spel ska kunna placera sig på listan är att det måste vara officiellt utannonserat. Nästa Call of Duty eller det omtalade Far Cry 4 är därför inte godkända, men nya Assassin’s Creed som utannonserades igår eller nästa Mass Effect fungerar utmärkt. Läs vidare för att se vilka spel våra redaktörer mest ser fram emot.

Davids Topp 5

5. Assassin’s Creed: Unity

Vi vet väldigt lite om denna del i AC-serien än så länge. Det vi vet är att spelet är exklusivt för den nya generationens konsoler och PC, samt att det utspelas i Paris under den franska revolutionen. Men med tanke på hur bra Black Flag var finns det all anledning att se fram emot nästa del i Ubisofts storserie.

The Division 1

4. Tom Clancy’s The Division

Jag hade länge nästa Uncharted placerat på denna plats på listan. Men med tanke på hur lite vi vet om det spelet valde jag att lämna över platsen till The Division. Detta spel från svenska utvecklarna Massive ser nästan löjligt läckert ut och med ett upplägg som lånar en hel del från onlinerollspel, kryddat med action ur tredjepersonsperspektiv, finns det gott om skäl till att se fram emot The Division. Nu hoppas vi bara på en lansering i år.

Rime

3. Rime

Denna lilla indiepärla ser ut att kunna bli något alldeles extra. Den sagolika grafiken och den mysiga stämningen skvallrar om ett spel som lär kunna sticka ut ur mängden. Det talas om en berättelse utan ord, vilket låter alldeles fantastiskt. Jag litar fullständigt på utvecklarna Tequila Works och jag kan inte vänta!

WatchDogs001

2. Watch Dogs

Trots rejäla förseningar och ihållande rykten om nedgraderad grafik är jag lika sugen på Watch Dogs idag som jag var när det först presenterades på E3 2012. Att hacka sig genom ett futuristiskt Chicago låter extremt lockande och jag ser fram emot att få ta del av Aiden Pearces äventyr när spelet släpps i slutet av maj.

Persona 5

1. Persona 5

Det var egentligen inget svårt val. Inget annat spel har min hypemätare lika nära stratosfären som nästa del i Persona-serien. Vi har bara sett en kort trailer som egentligen inte avslöjar någonting och vi i västvärlden kommer få vänta tills 2015 innan rollspelet kommer hit. Men om Sony plötsligt skulle sluta släppa spel till PlayStation 3 fram tills att Persona 5 lanseras skulle jag ändå behålla maskinen inkopplad. Så sugen är jag på Persona 5.

Joels Topp 5

WolfensteinTheNewOrder

5. Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein är enligt många startpunkten för hela FPS-genren och då vi fick veta att helt okända Uppsalastudion MachineGames skulle ta serien in i nästa generation väcktes först en oro. När de senare visade upp spelet visade sig oron vara obefogad då The New Order såg helt magnifikt ut. Att få ta ut mina aggressioner på nazisterna med helt galet tuffa vapen är en upplevelse jag ser fram emot något enormt mycket på PlayStation 4.

WatchDogs001

4. Watch Dogs

Redan den första presentationen av spelet lovade guld och gröna skogar och när det utannonserades att spelet blev försenat så steg förväntningarna ytterligare. Utvecklarna ville ha några extra månader på sig att finslipa spelet och i slutändan tror jag det blir värt det. Vissa har kallat det ett Assassin’s Creed i nutid men jag tror att det kommer bli mycket mer än så.

Skärmavbild 2014-03-22 kl. 12.36.14

3. Assassin’s Creed: Unity

Assassin’s Creed IV: Black Flag var på många sätt ett helt mästerligt spel och överlag det jag spenderat mest tid med överhuvudtaget på PlayStation 4. Det blev även det spelbara Pirates of the Caribbean-äventyr vi väntat på då filmlicensspelen varit minst sagt katastrofala. Ubisoft bevisade att det inte behövs en licens i ryggen för att skapa ett helt underbart piratspel och Edward står sig som seriens överlag starkaste manliga huvudperson.

Skärmavbild 2014-03-22 kl. 12.54.00

2. Tales of Xillia 2

Tales of Xillia (bilden ovan) var som bekant ett mästerverk på många plan och därför är förväntningarna inför uppföljaren helt enorma. Redan när jag såg trailern ”The Pocket Watch” blev jag lockad av den mer mörka framtoningen och de nya karaktärerna och om det lyckas toppa föregångaren återstår att se.

Tales of Zestiria

1. Tales of Zestiria

Förra årets Tales of Xillia (10/10 i vår recension) blev på många sätt en nytändning för hela rollspelsgenren. Inte bara blandade det gammalt med nytt utan spelet gjorde det på ett sätt som frälste både äldre fans av serien samt nykomlingar. Mina förväntningar på Hideo Babas nya projekt är minst sagt skyhöga och detta är utan tvekan det spel jag ser fram emot mest under hela året.

Så, nu vet ni vilka spel vi ser fram emot. Men vilket är ditt mest efterlängtade spel?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *