X-Men Origins: Wolverine demo

wolverine_1

Har haft detta demo liggande oinstallerat på hårddisken länge nu. I morse klockan 7 (kunde inte sova) fick jag för mig att detta måste testas. Efter en sjukt blodig introduktion av spelet blev jag strandad i afrikanska djungeln. Det första som slår mig är, ”shit det ser bra ut”. Du attackeras omgående av ett gäng rebeller men herr Logan gör saken kort med dessa och jag imponeras av enkelheten i att göra coola attacker. Spelet flytter på riktigt bra och det ända som jag egentligen inte gillar är de osynliga väggarna som stoppar mig ifrån att hoppa upp på en halv meter höga murar… det känns sjukt ”last gen” att använda detta! Till och med Ratchet and Clank låter mig utforska ”hela” världen… jaja vidare.

Det finns ett rollspels element där Logan samlar exp genom att döda fiender eller genom att stjäla dog-tags ifrån redan dödade soldater. Varje level ger honom någon form av belöning som mer hälsa osv. På tal om hälsa, hur löser man Wolverines odödlighet? Jo ganska snyggt faktiskt, han både såras och läker i realtid, vilket är snyggt som tusan. Tar han dock för mycket skada och livmätaren går ner till noll hamnar han i ett läge där man vid minsta skada helt sonika dör. Lyckas han dock hålla sig borta ifrån trubbel så genereras hälsan igen.

Rollspels elementet bygger även på skills, du kan ha upp till tre mutagener aktiverade samtidigt och de ger Logon någon form av fördel, så som snabbare hälsogeneration osv. Dessa finns dolda på banorna och var ganska lätta att hitta, detta kan givetvis härledas till att det är ett demo.

Logan har två typer av attacker, fyrkant = vanligt slag, trekant = hårt slag. Sedan har han förmågan att ta tag i sina fiender med cirkel. Kombierna detta med slag och få en otrevlig kombo. X används till att hoppa med, dubbelhopp finns även tillgängligt senare i demot. Genom att hålla in R1 läser han på en fiende och tryck L1 så kastar han sig framåt och dödar denne nästan direkt. Detta är en sjukt rolig attack jag jag använde den flittigt. Den bjuder även på intressanta kombo möjligheter, speciellt emot fiender som hoppas emot dig. Då kan du möta honom i luften och ett par snabba fyrkant och en avlutade trekant ger sjukt bra skada.

Logan har även en förmåga att ta reda på vart han ska. Aktiverar man den pekar ett blått kraftfält ut vägen man ska färdas eller platformen man ska hoppas till lyser upp i grönt. Ganska smidigt då spelet faktiskt är fokuserat på action inte platformande. Har dock svårt att se att man skulle fastna någonstans då det i demot bara finns en väg överallt och noll utforskningsmöjligheter, förutom det gamla ”bakom vattenfallet finns nog en skatt tricket”.

Ibland händer nåt ganska märkligt, när man besegrat en eller två fiender fryser tiden och det blir Slow-motion. Exakt vad som är poängen med detta är oklart då man inte behöver utföra nåt speciellt snyggt move för att detta ska hända… det känns iallafall onödigt och kanske blir mer logiskt i hela spelet.

Av demot att dömma är detta ett mycket bra licensspel. Men ett fullpris spel är det inte. När spelet letar sig ner till 300kr ungefär kommer det nog införskaffas men bleknar enormt mot spel som inFamous.

Slutbetyg… 6/10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *