Minirecension: OPEN ME!

Jag ska satsa på en ny karriär: professionell öppnare av lådor. Kommer idén slå igenom? Har jag gjort en missbedömning i mitt karriärsval? Häng med och ta reda på om det är så kul och framför allt värt tiden.

OPEN ME! till Playstation Vita är ett augmented reality spel, eller helt enkelt ett förstärkt verklighets spel. Där du använder dig av kameran på din Vita och de där AR-korten du fick tillsammans med Vitan när du köpte den. Har du tappat bort dem eller något annat hänt dem, kan man skriva ut nya från nätet eller så får man valet att kunna att spela utan, det fungerade dock sådär när jag spelade. Rekommenderar själv korten.

Spel med förstärkt verklighet visar saker som egentligen inte finns, som om att kollar jag igenom Vitans kamera så ser jag en låda på skärmen. En rätt kul idé må jag säga, men se till att ni har gott om plats hemma då vi rör oss helt runt lådan.

psvita-open-me01

OPEN ME! är så simpelt som att öppna en låda, en ganska enkel idé eller hur? Men nu slänger vi in lite pussel och lite fällor i lådorna som gör att de blir svårare att öppna och snart har vi lådor som ser ut att vara konstruerade av Jigsaw från Saw-filmerna. Du använder då kameran från Vitan tillsammans med ett AR-kort eller följer instruktionerna för att spela utan kort. Det skapas en låda över kortet och du kan vända och vrida på Vitan för att kolla uppe på lådan, på sidorna eller baktill. På så här sätt kan man skapa en hel del finurliga pussel som kan kräva lite av en, vilket jag personligen tycker är jättekul. Även om pusselspel inte är min starka sida så fann jag mig själv sittandes och vrida fram och tillbaka för att hitta en lösning.

psvita-open-me02

Jag tycker detta var mycket roligt och även frustrerande då man tvingas hålla Vitan på väldigt konstiga sätt ibland och så behöver man trycka på tre-fyra knappar samtidigt på skärmen. Frustrerande men som sagt samtidigt kul, gillar ni pusselspel kommer ni gilla detta.

Jag tycker OPEN ME! var ett riktigt trevligt litet spel och jag har själv fler lådor kvar att öppna så jag kan varmt rekommendera att ni skaffar det.

Största +
Roligt
Man får tänka till både en och två gånger

Största –
Lite svårt att hålla i Vitan som de tänkt sig vid somliga pussel
Frustrerande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *