Artikel: PlayStation Plus

psn_pss_store_network__plusNär Jack Tretton utannonserade PlayStation Plus på E3 2010 så har den växt från en tjänst som ingen egentligen hade efterfrågat till något som bör finnas i var mans konsol. Att gratis är gott är som bekant ingen nyhet och när Sony utannonserade att en hel rad gratis titlar skulle finnas varje månad så blev faktumet ett måste när det gällde att teckna prenumerationer.

Den här artikeln kommer gå in lite närmare på vad som är bra med PlayStation Plus och varför du bör skaffa det om du inte redan har gjort det.

PlayStation Plus
Från början så var inte tjänsten lika omfattande som idag utan vid tecknandet av ett helårsabonnemang så fick man ”enbart” LittleBigPlanet samt lite rabatter och tillgång till Betaversioner. Ett tag senare erbjöds möjligheten för medlemmarna att få tillgång till fulla spel fast med haken att de bara kunde spelas en timma och sedan var man tvungen att öppna upp plånboken och betala för att få smaka på resten av kakan.

Sony insåg att de behövde ett övertag på marknaden och bestämde sig för att göra tjänsten ännu mer prisvärd och det är här som ”Instant Game Collection” kommer in i bilden, det är kort och gott ett antal gratis spel som du som prenumerant får tillgång till att ladda ned under loppet av några månader. Dessa titlar byts ut med jämna mellanrum men om du redan har laddat ned dessa så finns de kvar i din nedladdningshistorik och kan alltså inte försvinna så länge du är prenumerant på tjänsten.

I slutet av förra året finns även tjänsten till PlayStation Vita och du kan använda din existerande prenumeration även på den konsolen vilket gör den ännu mer prisvärd.

Större delen av spelutvecklarna har varit positiva till tjänsten och då inte minst de lite mindre indieutvecklarna som fått en stor boost när det gäller popularitet då fler har kunnat testa på deras titlar utan att behöva betala ett öre.

PlayStation Plus är inte bara gratis spel dock utan även rabatter ges på både nya och gamla titlar. Är det rea på en produkt så brukar en prenumeration innebära att den blir ännu billigare om du är prenumerant. Samma sak gäller nedladdningsbart material till en del titlar som nu alltså blir billigare än vad det vore om du inte prenumererade.

PlayStation Plus - 2
Det är oftast riktiga stortitlar som erbjuds för prenumeranterna och titlarna nedan är bara ett axplock av vad som finns och har funnits:

PlayStation 3:

Mass Effect 3
Sleeping Dogs
Hitman: Absolution
Kingdoms of Amalur: Reckoning
ICO & Shadow of the Colossus HD Collection
Vanquish

PlayStation Vita:

Uncharted: Golden Abyss
Rayman Origins
Gravity Rush
Metal Gear Solid HD Collection

Dessa ovan nämnda är alltså bara en liten del av utbudet, observera dock att alla av dessa titlar inte finns kvar i nuläget för nya prenumeranter utan är bara en representation av vad tjänsten erbjudit tidigare.

Jämfört med Xbox Live Gold som är den största konkurrenten så spelar PlayStation Plus i en helt egen liga när det gäller prisvärdhet. För en helårsprenumeration för under 500kr så får du spel för flera tusen och det säger egentligen allt om varför du bör skaffa tjänsten om du inte redan äger den.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *