Minirecension: Dishonored: The Knife of Dunwall

dishonored

I den här speltillägget återvänder vi till Dunwall, men den här gången får vi följa Daud, japp ni läste rätt killen som mördade kejsarinnan och som Corvo mer än gärna vill hugga i hjärtat.  Vi följer Daud och hans band av lönnmördare som går under namnet ”The Whalers”.

Storyn i Knife of Dunwall  utspelar sig parallellt med huvudspelet.  Du får återuppleva dagen då du i första hands vy mördar kejsarinnan och får följa Dauds resa genom känslor av ånger och hur han söker efter ett sätt att gottgöra sina snedsteg. The Outsider gör sig naturligtvis påmind genom att ge Daud en ledtråd för hur han ska kunna ställa allt till rätta: ”Delilah”. Precis, han lämnar ett namn. Vem är denne Delilah, och hur hon spelar in i Dauds chans till frälsning har vi ingen aning om!

Mycket är sig likt mellan Daud och Corvos arsenal men med några välkomna förändringar.  Daud har tillgång till dödliga/icke dödliga minor samt granater som desorienterar fienderna. Detta är välkommet för den som gärna vill undvika att döda.

Knife_of_dunwall01

Daud saknar för övrigt Corvos Possesion- och Windblast-krafter men besitter istället den unika kraften att tillkalla sig en utav sina lönnmördar-kollegor till sin sida, och hans Blink kan frysa tiden innan han teleporterar. Daud besitter förutom alla dessa saker även kraften Voidgazer som gör att han kan se runor och Bone Charms som finns i närheten.

Innan varje uppdrag har Daud även chansen att göra deals med olika människor som tillhör uppdraget, t e x så kan han be en vakt att stänga av alarmet i kloakerna så att du lätt kan ta dig in den vägen eller be en annan att lämna koden till ett kassavalv på ett specifikt sälle så du lätt kan öppna det utan ansträngning.  Jag tycker detta är ett välkommet upplägg och gör så att det känns mer som att du tillhör ett band med rutinerade lönnmördare som har ett eget väl etablerat nätverk.

Kort och gott är detta ett välkommet speltillägg med tanke på att du spelar en ny karaktär som är väldig olik vår hämdlystne Corvo och jag tror att många som redan förälskat sig i Dunwall inte kommer att bli besvikna!

4av5

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *