Minirecension: The Elder Scrolls V: Skyrim – Dragonborn

elder_scrolls_dragonborn

Dragonborn är ett tillägg till The Elder Scrolls V: Skyrim och ger dig ett nytt område att utforska, nya uppdrag att utföra och en drös med nya vapen och magier. Ja, just det, du kan rida på drakar också!

Läs vidare för min tilläggsrecension av Dragonborn!


Dragonborn_1280x960_01
Det första jag vill ge poäng för är sättet som Dragonborn behandlas i spelet: du får inte tillgång till det nya innehållet förrän du har kommit en bit in i huvuduppdragen. Varför är det bra då? Jo, många titlar gör misstaget att skänka dig all din DLC direkt vid uppstart av ny karaktär vilket gör att du får fickorna fulla med föremål och uppdrag som du inte vet vad du ska göra dig av med från början när du startar spelet med ny karaktär. Genom att låta dig få ta del av DLC’n lite senare gör att du hinner värma upp för oroginalet innan du ger dig på det nya (samt att du hinner bli lite högre level för att tackla motståndet).

Så vad är det tillägget faktiskt erbjuder då? Rent tematiskt så är den överhängande idén att det finns en annan Dragonborn, precis som du. Dock så är den här snubben den första Dragonborn och verkar vara den andra sidan av samma mynt som dig.

Du får resa till ett helt nytt område, Solstheim, där det finns nytt av allt: magier, shouts, vapen, fiender och uppdrag. Huvuduppdragen består i att söka i grottor och gravar efter böcker och helgedomar som rör Dragonborn. Sidouppdrag tillkommer också i många varianter för att tillrika upplevelsen då det kan kännas lite enformigt att bara leta böcker några timmar i rad.

Vapen, magier och shouts talar för sig självt, det är nya leksaker för dig som spelare att experimentera med och upptäckarglädjen av att finna nåt nytt sominte fanns med i originalet är för stor för att jag ska lista dem här. Jag rekomenderar den intresserade att låta sig överraskas!
Det som jag däremot känner att jag MÅSTE berätta är shoutet för att befalla en drake att bli din skjuts! Du är ju Dragonborn, klart att din springare ska vara en drake! Du kan befalla din nye vän att anfalla ifrån luften på intet ont anande fiender för att göra en grand entre. Dock så kan du INTE styra den fritt, tyvärr. Du kan som sagt anfalla ifrån luften via lock-on och använda den som fast travel. Förutom det så gör den lite som den vill. Som Charizard i Pokémon-serien typ.

skyrim_tm

Jag kan utan tvekan rekommendera tillägget för fans av Skyrim då det förlänger spelglädjen avsevärt med det stora nya området med allt nytt som finns där. Speltiden för enbart tillägget skulle jag säga snittar på runt 8 timmar, det kan vara kortare och längre beroende på vilka uppdrag du väljer att göra och hur fort du klarar dem och för ett tillägg så är det helt klart godkänt för min del.

Frågan om drakflygande känns både som träff och miss, å ena sidan hade det varit asballt med en fritt flygande drake men å andra sidan så hade det slagit ut syftet med hästar helt och hållet. Att ha dem som stridshjälp funkar bra och du kommer känna dig badass ändå! För er som inte har testat Skyrim än av någon anledning så rekommenderar jag tillägget ändå, då det läggs in efter att du har kommit en bit in som jag nämnde i början. Du kommer då ha det tillgängligt när mersmaken för spelet bara växer!

Största + Alla nya föremål och magier

Största – Man kan inte rida fritt på draken

5av5

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *