Recension: Tritton Kunai Stereo Headset

Jag har varit lite hypad över de här lurarna ett tag och nu när jag äntligen har fått hem Tritton’s Kunai, specialdesignade för PlayStation 3 och PlayStation Vita, så ska det bli spännande att se om de kan tillfredsställa mitt hypade sinne.

 

Så när jag väl får boxen så är det första som slår mig att den ser väldigt ren och steril ut. Inte på ett dåligt sätt, utan på ett väldigt tillfredställande sätt, om man är som jag och gärna vill äta med ögonen innan man hugger in. Hörlurarna är designmässigt ursnygga i min mening! Dock så ska jag inte koncentrera mig på designen av lurarna utan naturligtvis på om de har något att erbjuda i ljudväg.

Jag har testat Kunai på de flesta genrer och måste verkligen berömma Tritton, då trots att ljudet endast är i stereo så kommer ljudet fram på ett bra sätt och det känns som om det utnyttjar stereon till max. [Jag lade märkte till detta då jag satt med till exempel skräckspel, då det kändes som om ljudets olika nivåer användes fullt ut. Så som dov bas på dina hjärtslag som plötsligt byts ut till ett skri från något monster som dykt upp men enbart på den sida där monstret är medan jag fortfarande hör mina hjärtslag i den andra luren. Underbart! Det har en utmärkt isoleringsförmåga som stänger ute allt annat oljud av den trista vardagen och det gör att omvärlden ej stör spelet/handlingen. Att ha långa samtal över både spel och chattprogram så som Skype har inte varit några problem

Det är inga större problem att koppla in Kunai. Det följer med, som det gör med allt nu förtiden, även en liten lättläst instruktionsanvisning på hur man ska koppla in det och det tackar jag för!

 

Kunai kommer med tillhörande mikrofon som du enkelt kan sätta dit eller ta bort, samt en tillhörande kontroll med diverse funktioner. På den lilla kontrollen så kan du naturligtvis höja och sänka volymen ifrån spelet och du kan även höja och sänka dina medspelares röstvolymer som du själv behagar utan att påverka spelets volym. Lurarna är även så pass flexibla att du har möjlighet att ställa in passformen så att de lägger sig bekvämt på ditt huvud. Öronmuffarna satt bra på mina öron och jag märkte inget obehag, dock så kan jag tänka mig att med allt för stora öron så kan det tillkomma obehag. Det tillkommer även en väldigt lång och robust sladd till headsetet så att du kan sitta tillbakalutad i soffan och inte som en framåtlutad ostbåge.

Det enda negativa som jag kan komma på med lurarna är om man ska ta med dem ut så känns det som att själva headsetsladden, som du annars brukar koppla in i den lilla ljudkontrollen, är väldigt kort. Det är på gränsen till att jag ej kan ha den i byxfickan då sladden blir så pass sträckt. Naturligtvis kan man ju ha den någon annanstans, så som högre upp i jackfickan men jag tycker att det är väldigt synd då man under sommaren kanske ej har jacka på sig.

I slutändan så måste jag säga att det här headsetet är helt klart värt pengarna och är ett välkommet tillskott till oss som ej har råd att betala de stora pengarna för te x Turtle Beach Ear Force Sierra. Så om du letar efter ett lite billigare headset men som ändå levererar så kan jag rekommendera Tritton Kunai!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *