Minirecension: Hell Yeah!

Möt Ash, prinsen som regerar i helvetet, den döda kaninen som styr med järnhand bland demoner och dömda själar. Ash är en riktig hårding men han har en hemlighet och det är att han tycker om att ta sig ett bad då och då med sin lilla gummianka, Tack vare en paparazzi har bilder med denna gummianka läckt ut på ”Hellternet” och 100 monster har sett dom löjeväckande bilderna på prinsen. Ash´s vrede vet inga gränser, 100 monster måste likvideras och bilderna med ankan måste till varje pris stoppas! Låter det knasigt tycker ni? Det är det också så läs vidare.

Hell Yeah! är ett plattformsspel i grunden där du styr Ash genom helvetet iförd ett sågblad som även fungerar som ett slags jetpack. Man kan attackera med sågbladsringen man åker runt i men man hittar eller kan köpa en massa vapen under resans gång som min personliga favorit minugun eller en vattenpistol som skjuter heligt vatten till exempel. Vapenarsenalen i Hell Yeah! är underbar och sanslöst underhållande.

Ash ska som sagt döda 100 monster, dessa monster har alla en personlighet och backstory som man kan läsa om i menyerna efter att man dödat ett, dessa beskrivningar är helt underbara och jag skrattade högt flera gånger när jag läste dessa. Monstren i helvetet är riktigt underhållande och jag tänker inte spoila dom men en favorit var ett betitlat ”badass”, man skulle kunna säga att han är ett riktigt arsle rent ut sagt. Varje gång man besegrar ett monster så avslutar man striden med ett litet minispel eller quick-time moment och dessa är helt underbart roliga och måste ses, ett exempel på ett sådant kan vara att en enorm lastbil kommer in och mosar monstret eller att ett gäng space invaders inspirerade kaninhuvuden dyker upp och bombarderar monstret till smulor.

Spelet utspelar sig mestadels i Ash´s ”sågklinge-jetpack” men på vissa banor springer man bara omkring som Ash och dessa  kräver oftast en mer taktisk spelstil där spelaren måste undvika monster, använda banorna till sin fördel eller hitta ett torn där man kan snajpra ifrån för att nämna några exempel. Det finns även vissa moment där man tar sig fram i olika fordon som förvandlar spelet till ett slags shoot-em up men jag ska inte spoila några detaljer då det är roligare om dessa partier kommer som en överraskning. Det finns även en del utmaningar att klara där man ska utföra en specifik uppgift som man ska göra på tid.

Grafikstilen i Hell Yeah! påminner starkt om den i Castle Crashers och Awesomenauts för att nämna ett par exempel. Spelet är överlag snyggt som attans och är väldigt färgglatt. Det må utspela sig i helvetet men vilket fantastiskt helvete det är ändå. Banorna är alla fantasieggande och inbjudande.

Ash är charmigt arrogant och jag älskar honom. Dialogscenerna i pratbubbel-stil mellan honom och helvetets invånare är helt klockrena och monsterbeskrivningarna är sanslöst roliga. Humorn är ständigt närvarande i Hell Yeah! och man sitter och ler åt alla sköna detaljer som till exempel meddelanden i loadingskärmar eller fantastisk monsterdialog. Det finns även en liten ö som man kan besöka där besegrade monster bor och hjälper Ash genom att jobba på uppgraderingar till Ash eller prylar till spelets butiker. Ön är en charmig liten detalj som bara gör spelet ännu mer njutbart.

Egentligen vill jag inte prata så mycket om Hell Yeah! då det här är ett spel som ständigt överraskar spelaren och underhåller hela vägen till slutet men jag vill dock rekommendera detta då det är så fantastiskt kul. Plattformsspel är en genre som är grymt underrepresenterad i denna konsolgeneration och då blir man ju extra glad när ett spel som Hell Yeah! dyker upp och ger en denna hyllning till genren. Spelet är inte bara ett humorpackat plattformsspel, det är ett stabilt platformsspel på alla plan. Jag har inga direkta klagomål på spelet, det är inte perfekt dock, kontrollen kan kännas något fladdrig till en början men så snart man vant sig vid jetpacket flyter allt på bra. Hell Yeah! är ett måste för alla som gillar plattformsspel med skön humor och skön Sega-feeling, det är helvetiskt kul och som svar till alla er som undrar om dom bör köpa detta kan jag bara svara… Hell Yeah!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *