Konami ger upp Six Days in Fallujah

six-days-in-fallujah
Atomic Games skildring av kriget i Irak, Six Days in Fallujah har hamnat i ytterligare blåsväder. Som vi tidigare rapporterat fick spelet frän kritik direkt från stunden då spelet utannonserades. Nu har Konami som tidigare skulle släppt spelet valt att hoppa av projektet och spelet står alltså nu utan utgivare.

Kritiken har varit våldsam främst i USA, men även i Europa har skarpa röster riktats mot spelet. Det handlar dels om den verkliga skildringen spelet är tänkt att visa, med inslag som att man ställs för valet om man vill skjuta obeväpnade civila. Lägg därtill att kriget fortfarande är kontroversiellt och pågående så kan man förstå att Konami väljer att inte släppa Six Days in Fallujah. Så här sade en talesman för Konami angående beslutet:

”After seeing the reaction to the videogame in the United States and hearing opinions sent through phone calls and email, we decided several days ago not to sell it,”

Atomic Games har ännu inte gjort något uttalnde kring detta, men gissningen är att man redan nu arbetar för fullt med att hitta en ny utgivare av spelet.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *