Minirecension: Real Steel

Real Steel är ett ganska litet licenspel som finns att köpa på Playstation Store för cirka 50kr (25kr om du har PSPlus just nu) och är utvecklat av Yuke´s Media Creation. Jag köpte spelet för ett tag sedan och tänkte skänka lite ljus över titeln för er som undrar om det är något att ha.

Läs vidare för att ta reda på det!

Jag ska vara ärlig: jag har aldrig varit särskilt intresserad av varken robotar eller boxning. Filmen Real Steel hade jag heller inte sett innan, pga samma anledning ovan. Jag och en vän såg demot på PSN och tänkte att ”vi testar, fördriva lite tid är inte fel.” Mycket bra initiativ.

Grafiken är att förvänta från en titel för 50kr, den är dock inte ful, men den är ju inte något mästerverk rent grafiskt. Robotarna och arenorna ser dock ut som de ska, med glansigt stål och lite halvsuddig publik som står och hejar på.

Det är gameplayen som fångade mig direkt, med ett otroligt strategiskt djup som jag inte trodde skulle finnas med. Det kan närmast jämföras med Fight Night-serien då kontrollerna känns snarlika utan att vara direkt kopierade. Du har också ett energisystem som går ner när du anfaller eller undviker slag, tar energin slut så blir du ett lätt byte för motståndaren. Du har också en del specialattacker som tar mycket energi men också är mycket förödande för motståndaren om du lyckas.

Singelplayerläget består av olika turneringar som du deltar i och avancerar från underjordens smutsiga stridsarenor upp till mästerskapen. Du får bygga din egen robot som du kan köpa delar till och pimpa upp som du vill, inom vissa gränser beroende på din ”core” och liknande i roboten. Man märker väldigt fort att motståndarna inte är att leka med, men som tur är får du ändå en liten summa pengar även när du förlorar så att du kan gå tillbaka och reparera din robot eller köpa nya delar. Mycket mekande och resurshantering även utanför striderna alltså.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att spelet är helt klart värt 50kr. Man får vad man köper: ett spel som håller relativt länge och är både utmanande och engagerande. Det kan tyckas sakna lite olika lägen och multiplayern  kan gärna få finslipas, men utöver det så är det ett helt okej spel. För att slutföra cirkeln så kan jag säga att efter ha spelat Real Steel så kände jag mig tvungen att se filmen, då många robotar finns med i både filmen och spelet. Så det lilla spelet lyckades få mig att se en film om robotar som boxas. Det trodde jag aldrig.

Poängen sätts efter vad det är, ett litet spel som levererar vad det ska!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *