Peters Julklappstips

16 dagar kvar till jul! Jag hoppas på ett par hårda platta fyrkantiga paket med spel i. Som Spock (nästan) sa ”The need for many outways the need for few” och ibland är det verkligen många man vill ha. Därför listar jag här 10 spel som alla kostar mindre än 150kr från respektabla internetbutiker. Så ni kan få många spel under granen.

Alla spel är enligt mig riktigt bra och har ni missat några så skriv upp, skicka till föräldrarna. Glöm inte att bifoga en 10 sidor lång  grundlig guide i hur man köper saker från nätet. Eller säg åt dem att ta hjälp av eventuella syskon.

Vet inte hur många gånger jag fått spel från Åhléns. Inget ont om Åhléns, men billiga på spel är de ju inte.

Bioshock 2

Uppföljaren till det underbara Bioshock. Återigen befinner vi oss nere i Rapture och allt står som vanligt inte helt rätt till. Handlingen lever kanske inte upp till Bioshock, men spelsystemet är desto bättre. Gör det helheten bättre eller sämre? Svårt att avgöra. Riktigt bra spel är det i alla fall.

Bioshock 1 finns också ganska billigt om ni missat det. Bioshock 2 var faktiskt snäppet billigare dock.

79kr. Nej det fattas ingen siffra. Glöm inte att be snällt….

Darksiders: Wrath of War

Som Zelda, men du spelar en av apokalypsens fyra ryttare istället för en alv. Borde inte behöva skriva ett ord till tycker jag men okej. Världen gick under och War fick skulden. War gillar inte att få skulden för jordens undergång och många får erfara att man inte vill stå i hans väg. Änglar och Demoner spelar mindre roll. När han rider fram på sin häst Ruin så flyttar man på sig annars får man ett väldigt stort svärd i pannan, eller annan kroppsdel. Ett av förra årets höjdpunkter enligt mig. En fantastisk värld som de byggt upp och jag väntar spänt på uppföljaren där man ska få spela Death.

Slutet, som jag inte ska spoila och ni inte ska googla, är förra årets spelögonblick utan tvekan. Jag ryste just till då jag tänkte på det.

140kr för förra årets mest episka äventyr.

Red Faction Guerilla

Inte det senaste Red Faction, men det är det bästa. Ja av de nya spelen. Håller fortfarande Red Faction 1 högst, men det kan vara sån där dum nostalgi. I vanlig ordning är det förstörbara miljöer som gäller. Vill du inte gå in i huset, slå dig ner i källaren förbi mängder med soldater så gör inte det. Riv huset ovanpå dem istället. Mission Accomplished. Ett riktigt, riktigt bra FPS-spel värt varenda krona de kräver och några fler.

Kostar 96kr

Burnout Paradise Ultimate box

Burnout Paradise är för sig själv värt varenda krona de kräver för det. Här får du med alla expansioner och hela köret. Paradise City är underbart att sakta cruise:a runt i. Ännu roligare att blåsa fram i fel körfält i 400km/h. På en motorcykel. På bakhjulet. Istället för de klassiska Burnout spelen där du kör på banor och tävlar om att hinan först bland annat så är det här e öppen stad med omkringliggande förorter och dylikt. Nog det bilpel jag haft roligast med, ja någonsin.

All denna väg att bränna sönder för bara 138kr.

Enslaved: Odessey to the West

Ett spel som inte alls fått den kärlek det förtjänar. Det är skaparna bakom Heavenly Sword som gjort ett nytt äventyrsspel. Lite mer plattform, fortfarande grymt snygga miljöer. Sett flera beskriva det som Uncharted utan skjutande men med mer plattformsmoment. Inte en helt dålig beskrivning. Du svingar dig omkring och slåss med din långa stav. Det är en postapokalyptisk värld och det är mest robotar du slåss mot.

99kr och ni får flera timmar underbart äventyrande i fantastiska miljöer med en riktigt bra handling.

Vanquish

Väldigt lite snack och mycket verkstad. Så löjligt mycket action så Devil May Cry får stå i skamvrån. Otroligt roligt från början till slut. Handlingen kanske inte vinner några priser men allt annat borde vinna en massa priser. Det är snyggt och kontrollen är nästintill perfekt, vilket är viktigt i den här typen av spel. Det är varierat och du kommer inte tröttna. Det är tyvärr inte jättelångt, men actionspel aldrig det nu för tiden. Nu är det ju i alla fall jättebilligt så det finns inga ursäkter.

135kr för det mest actionfyllda spelet den här generationen skulle jag våga påstå. Bayonetta kanske kommer nära.

Brütal Legend

Jack Black åker till en värld som baseras på hårdrock. Ja okej det är inte Jack Back direkt, men det är det. In i det länsgata höll man det hemligt att det var strategispelsmoment i spelet. Troligen för att de inte var så bra. Det är dock en skön värld de byggt upp och en schysst handling. Gilalr du hårdrock är det lätt värt att skriva upp på önskelistan.

99kr för så mycket hårdrock.

Fallout New Vegas

Uppföljaren till Fallout 3 där skaparna av de tidigare Fallout spelen fick vara med och visa Bethesda hur man gör dialog och handling. Något Bethesda inte kan hantera om så deras liv hängde på det. Det var buggigt på release, Buggthesda kallas de av en anledning, men nu för tiden är det mesta fixat och även om jag fortfarande föredrar Fallout 2 så är det här ett spel som förtjänar att testas av alla som gillar Fallout eller västerländska rollspel för den delen.

Vill du vara riktigt hardcore kan du köra läge där det krävs att du med jämna mellanrum dricker vatten och äter mat. Förhoppningsvis är den inte radioaktiv….

129kr Det är inte ens en krona per speltimme om du ska göra allt.

Dragon Age 2

Dragon Age Origin hyllades och allt var jättebra. Det var det verkligen. Sen kom tvåan och istälelt för att fixa aloa små klagomål folk hade på ettan bestämdes det någon gång att fixa allt som funkade istället. Ja det gick så bra att man gick ut och sa i stort sett att det nog inte var en bra idé. Mycket av det som gjorde Dragon Age Origins bra finns kvar även om det blivit mer action och mindre rollspel. Det är fortfarande riktigt kul att försöka bli bästa kompis med sina medföljare, ja och kanske lite mer än kompis. Spelade du ettan och tyckte det var bra sak du absolut testa tvåan nu när man får det för ynkliga 129kr.

Jag hade köpt Fallout New Vegas hellre men vill du döda drakar mer än radioaktiva mutanter så ska jag inte stoppa dig.

 

Duke Nukem Forever

Nej det är inte det bästa spelet på listan, men kom igen. Fenomenet i sig är värt pengarna. Det har tagit längre tid att utveckla spelet än det tog att skicka en man till månen. Spelet är varierat och det är ärligt stundvis riktigt bra. Det räcker dock inte hela vägen för att jag skulle rekommendera någon att köpa det för fullpris. Som tur är så behövs det inte då det nu kostar långt från fullpris så nu tycker jag absolut man ska testa det. Speciellt om du spelade Duke Nukem 3D då det begav sig.

149kr för att spela det legendariska Duke Nukem: Forever. Att det kom till slut…..

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *