Hands on MLG Controller

DreamHack var i helgen här i Jönköping och förutom att det spelas datorspel så ställs det även ut produkter från olika företag. Jag var själv där med jobbet. Det var mest datorhårdvara som visade men Mad Catz var där och visade bland annat deras nya arkadsticka som är samma innehåll som deras tidigare Tournament Edition, men med nytt utseende. Den vet jag är bra redan.

Däremot hade de också deras nya handkontroll som man fick testa och även om jag inte hann göra något djupgående test så hann jag i alla fall få ett intryck. Jag fick också en chans att ställa lite frågor till Mark Julio som är Product Manager på Mad Catz.

Jag har testat några olika tredjepartskontroller och det här verkar mycket mer lovande än någon annan. Den är specifikt skapad för e-sport och man har tagit hjälp av e-sportare för att utforma den.
En stor fördel den här är att den har utbytbara delar.

Man får då man köper kontrollen med olika sorters spakar och styrkors som går att byta mellan, det kommer även finnas fler att köpa. Så vill du ha en spak där styrkorset sitter på en PS3 handkontroll så går det bra att sätta det så. Konkav eller konvex? Båda finns. Ett styrkors utformat för fightingspel finns också.

Kontrollen är inte trådlös då flera större tävlingar inte tillåter trådlös utrustning. Sladden är däremot löstagbar så du kan ta med dig kontrollen utan att riskera att skada kabeln.
Jag kunde inte känna av någon som helst input-lag, vilket flera kan intyga att jag är väldigt känslig för. Någon så kallad dead zone märktes inte heller.

När kontrollen släpps i Europa är inte säkert än men de satsar på december precis som USA releasen. Priset är inte heller bestämt. I USA kommer den kosta 100 US Dollar vilket blir ganska precis 700kr. Så fort den finns tillgänglig kommer det finnas ett mer utförligt test från oss.

När man köper kontrollen får man med
– 1 x Base Controller
– 2 x ProModule™ D-Pads
(ProModule™ X – Xbox 360 D- Pad Style and ProModule™ P – PlayStation 3 D-Pad Style)
– 4 x ProModule™ Analog Sticks
(ProModule™ AX – Xbox 360 Analog Style and ProModule™ AP – PlayStation 3 Analog Style)
– 2 x FacePlate Kit (Matte Finish and Glossy Finish)
– 1 x ProCable™ (3 Meter Detachable Braided ProCable)
– 2 x Integrated Weight Compartment Options
(Weight Cartridge with two Removable Weight Segments
35 Grams Each and L-Shaped Door Compartment – No Weights)
– 1 x ProCase™ (Controller and parts storage case)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *