Blizzard: Vi kollar på möjligheten att porta Diablo 3 till konsol

ps3systemtoplogo

Blizzard är utan tvekan en av spelvärldens mest imponerande utvecklare, då må ha relativt få titlar på sin repertoar, men oj vad de säljer bra. Det finns egentligen bara ett problem, de utvecklar inget till konsol. Men det verkar onekligen som att det finns en ljusning i PC-tunneln, Blizzard erkänner nämligen nu att de anställer folk med konsol-bakgrund för att försöka utforma ett kontrollschema för just konsoler till deras kommande mästerverk, Diablo III.

Det är i en intervju under BlizzCon 2011 visar det sig alltså att planerna på en konsolversion av Diablo III är betydligt längre gångna än vad man tidigare trodde. De säger vidare att kontrolschemat för konsol erbjuder en betydligt bättre känsla i karaktärens rörelse än PC-motsvarigheten, men att det stora problemet just nu är ”targeting” som med mus och tangentbord erbjuder en bättre precision än vad handkontrollen gör. Vi följer med glädje utvecklingen av detta och Blizzard avslutar diskussionen om detta med att en konsolversion kommer endast släppas om det känns helt rätt, vi kan alltså glömma en halvdan portning för sakens skull.

Vi ska nog vänta med att fira tills vi vet mer, men nog är detta en anledning att hoppas. Diablo III till PS3, ja tack!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *