Recension NHL 2012

Då var det dags att återigen rasera allt vad husefrid och grannsämja heter. Svordomarna haglar, baslådan studsar och vänskaper sätts på hårda prov. För mig är det vad EA’s NHL handlar om. Jag bjuder hem mina vänner för en miniturnering och det tar inte lång tid tills vi slutar rotera lagen och det blir vi mot dom. När vi säger god natt (oftast god morgon) och skiljs åt är alla åter vänner men när spelet är i gång och de där som har köpt domaren och får mål godkända som helt uppenbart är felaktiga. Ja jag vet att det är ett tv-spel och domaren gör inte fel, med undantag av buggar, men när man sitter där så spelar det ingen roll när det ser ut som att pucken inte var inne.

Handling och omgivning

I läget be a pro kan du börja spela som 16 åring och jobba dig mot att bli draftad till NHL. Du skapar din egen karaktär och får själv bestämma hur du ska utvecklas och vad du vill bli bättre på. Till exempel min karaktär Nikla Slidström, han är rödhårig, åker skridskor jättefort och skjuter hårt som Brett Hull (Slagskott från blå så målvaktens vattenflaska flyger över plexiglaset). Bland de bästa förbättringar i be a pro är att du kan spela matcher i realtid ,20 minuter gånger 3, din gubbe blir trött och då får du sitta på bänken och titta på spelet, om du inte orkar det kan du givetvis simulera tiden du inte är på isen.

Arenorna ser ut som vanligt, publiken står och snurrar vad som ser ut att vara gamla blöjor och skriker ”we want blood!”. Något annat som är lite kul är att du kan spela en match utomhus när det snöar.

Det absolut bästa som är nytt är att du kan både tackla målvakten och slåss med honom, något som tidigare gäckat mig och jag har förgäves försökt hitta en bugg som tillåtit mig att sätta armbågen i Henrik Lundqvist ansikte. Det är för övrigt en ganska bra taktik att ikläda sig målvaktsdressen och spöa upp motståndarnas bäste målgörare som hamnar på bänken för slagsmål.

Kontroller och styrning

Det är den här kategorin som verkligen avgör om ett hockeyspel är bra eller inte. Jag spelade knappt NHL 11 av oklar anledning men trots mitt uppehåll tog det inte lång tid för mig att komma in i kontrollerna och jag har spelat mot folk som spelat väldigt lite NHL men efter ett par matcher har förstått och det blir jämna och hårda matcher. Vad som motiverar mig att sitta och spela själv om kvällarna, förutom att det är riktigt kul, är att det tar inte lång tid att förstå sig på kontrollerna men du kan förfina din teknik, träna in nya dragningar hur mycket som helst. Med andra ord är kontrollerna och styrningen riktigt bra.

Grafik och ljud

Spelet är snyggt och gubbarna rör sig bra men det är, som vanligt nu för tiden, ingen grafik som gör att man tappar andan. Lite roliga buggar som sig bör, till exempel hamnade målvakten ovanpå målburen och fick ett epileptiskt anfall. Musiken i spelet är ganska märklig i vissa fall men jag är tacksam för att det i alla fall är rock och några bra låtar har de i alla fall fått med. Alla kan ju inte bli nöjda så jag ska inte klaga för mycket på musiken.

Soundtrack till NHL 12:

Against! Me – Occult Enemies (Russian Spies/Occult Enemies)

Anthrax – I’m Alive (Worship Music)

Beady Eye – Standing on the Edge of the Noise (Different Gear, Still Speeding)

Billy Idol – Mony Mony (The Very Best of Billy Idol)

Black Tide – That Fire (Post Mortem)

Blackguard – Farewell (Firefight)

Bush – Sound of Winter (The Sea of Memories)

Death Letters – I Wish I could Steal a Sunset (Post-Historic)

Dropkick Murphys – Hang ‘em High (Going out in Style)

ELO – Don’t Bring Me Down (Mr. Blue Sky: The Very Best of ELO)

Judas Priest – You’ve Got Another Thing Comin’ (Screaming for Vengeance)

Manchester Orchestra – April Fool (Simple Math)

Middle Class Rut – Busy Being Born (No Name No Color)

Murderdolls – Whatever you got, I’m Against It (Women and Children Last)

Multiplayer

Det här är den absoluta höjdpunkten i spelet för mig, att sitta hemma med kompisarna och ha turneringar men man ska inte glömma bort online spelandet. Här kan du skapa ett lag med dina kompisar där alla har sina fasta positioner, även målvakt, och spela mot andra kompisgäng. En säsong sträcker sig en månad plus slutspel om ni var tillräckligt vassa för att komma dit. Det här är en rolig och bra funktion men det känns lite tidskrävande så jag föredrar fortfarande de spontana hockeykvällarna med svordomar, folköl och bullens pilsnerkorv.

Slutsats

Som vanligt har EA gjort ett riktigt bra NHL spel även om det inte är några revolutionerande förändringar så är det tillräckligt för att man inte känner sig blåst på pengarna man betalar för spelet. NHL 12 kommer hålla mig och mina vänner sysselsatta många timmar i höst och vinter. För ett fullt betyg vill jag se EA komma på något nytt som gör att spelet får en helt nu dimension, vad vet jag inte men det är därför jag inte jobbar på EA. Dock säger jag detta med lite bävan för frågan är om jag egentligen vill att de ska förändra speciellt mycket på ett spel som är så pass bra, det får framtiden utvisa.

NHL 2012 får:

 

Källa bilder: EA

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *