Din personliga biograf! Kolla in Sony’s HMZ-T1

Under det här årets CES-mässa i Los Angeles så visade Sony upp sin huvudmonterade 3D-display som en koncept produkt, det var alltså inte tänkt att den skulle bli verklighet men nu är den här science fiction prylen definitivt verklighet. Vi går igenom vad den gör och hur perfekt den är för just PlayStation 3.
 
 
Den ser ut som något som kommer ur Tron filmerna, Sony’s kommande HMZ-T1 eller ”personal 3D-viewer” är deras senaste och mest imponerande produkt för hemmabio- och spelnörden.
 

 
Du kopplar enkelt upp den mot din Blu-Ray spelare eller ditt PlayStation 3 via en tillhörande kompakt box. Med en HDMI-input och även en output så kan du välja att antingen plugga in ett till headset eller upp mot en skärm. När de väl sitter på ditt huvud så får du en 45 graders betraktningsvinkel, detsamma som du har på biografen med en 750″ duk på ett cirka 20 meters avstånd. Glasögonen har två stycken organiska OLED-skärmar med en upplösning på 1280 x 720 och en minimal responstid på 0,01 milisekunder som gör den perfekt för att spela spel på. OLED-skärmarna som sitter där i är på bara 18 mm och det är en OLED-teknik med silikondrivna halvledare som gör det möjligt att få så koncentrerad prestanda på ett sånt litet utrymme. Skärmarna drivs separat, på så sätt att de är oberoende av varandra och kan prestera det maximala och då eliminerar cross-talk i skuggor och även ger en extremt bra bild i både skärpa, färg och i ljus. Det visuella får dessutom en boost med att även ha 3D. Tänk dig att spela Gran Turismo 5 i 3D med dessa plus ett par pedaler och ratt – den ultimata spelupplevelsen i min mening!
 


 
Alla sinnen måste tillfredställas, och Sony har varit petnoga med att få fram ett extra högpresterande ljud i dessa lurar. För att få fram den där ljudkvalitén som krävs av Hollywood’s så skapade Sony något som heter Virtualphones Technology. Tekniken skapar en illusion av att användaren har ett 5.1 ljudsystem runt sig och det går att ställa in fyra olika ljudbilder: film, spel, musik och standard.
 
Från koncept till verklighet. Är det här den ultimata prylen för en gamer? Det finns redan en stor efterfrågan av HMZ-T1 och den är just från gamers. Den erbjuder en hel del, men är det här bara något för den riktigt inbitna ljud- och bildnörden? Priset är på 7500 kr här i Sverige och den kommer redan nu i november.
 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *