Hacker planerar attack mot Sony ”Det här är slutet för Sony”

Först och främst så vill jag vara noggrann med att påpeka att detta är inte samma hackergrupp som tidigare, detta är en holländsk hacker/hackergrupp som går via namnet LulzSec och sägs vara ansvarig för en tidigare attack mot Sony’s japanska BMG hemsida.

Hackern har ett twitter-konto och riktar inte bara sin vilsna ilska mot Sony, utan mot många andra. Hans uttalande om den kommande attacken var – ”We’re working on another Sony operation…it’s the beginning of the end for Sony”.

 

Att hackers lider av hybris och arbetslöshet men kan avnjuta en varm kopp chocklad på morgonen från sin mamma är inget nytt. men när de börjar gå efter företag av ren och skär skadeglädje så handlar det inte längre om att statuera ett exempel eller protestera mot något – det handlar numera om en terroristaktion mot Sony och mot deras kunder och användare.

 

Vi blandar aldrig in politik här på PS3Sverige.se men i det här fallet så måste jag uppmärksamma de som faktiskt roar sig med just hacking – desto fler cyberattacker och särskilt de av en större skala påverkar inte företaget nämnvärt i det långa löpet, det påverkar däremot konsumenten och användaren av nämnd produkt eller tjänst och slutligen går staten in och drar åt tyglarna ännu mer för vad vi får och inte får göra på- eller via internet. Kort sagt så påverkar det samhället och tillslut så påverkar det även hackarna.

Den påstådda framtida attacken kan vara legitim men det kan även bara vara rent skitsnack. Sony har skrivit om och uppgraderat sin säkerhet nämnvärt och ska tydligen ha ett av de säkraste systemen där ute idag.

 

Här är i alla fall ”lulzsec” twitter konto, gör vad ni vill med det.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *